Elektrische bediening of handbediening?

Kies wat bij u past!


Wat het beste past in uw situatie is afhankelijk van diverse factoren:

  1. Plaats van de deur
  2. Budget
  3. Gebruiksvriendelijk
  4. Lange levensduur
  5. Afstemming ventilatie

 

1. Plaats van de deur

Grote schuifdeuren worden doorgaans elektrisch bediend. In agrarische stallen heeft het alleen maar voordelen, bij het in- en uitrijden met diverse machines kunt u gemakkelijk op afstand (d.m.v. een afstandsbediening) of direct bij de deur (d.m.v. een schakelaar) de schuifdeur open- en dicht doen. Kleinere schuifdeuren worden ook handbediend geleverd. De keuze is dus ook deels afhankelijk van de functie van de deur.

 

2. Budget

Elektrische bediening is vanzelfsprekend een grotere uitgave. Daarnaast vergt het enig onderhoud wat betreft de motoren. 

 

3. Gebruiksvriendelijk

Kleinere schuifdeuren kunnen gemakkelijk met de hand bediend worden, maar hoe groter de deur, hoe meer moeite dit gaat kosten. De keuze is dus aan u: gaat u voor optimale gebruiksvriendelijkheid? Kies dan elektrisch!

 

4. Lange levensduur

Elektrische schuifdeuren gaan altijd rustig open en dicht. Dit zorgt voor een langere levensduur dan handbediende deuren (afhankelijk van manier waarop met de deuren wordt omgegaan).

 

5. Afstemming ventilatie

Een voordeel van elektrische bediening is ook de afstemming met de ventilatie. Wij berekenen, aan de hand van een rekenformule, de benodigde inlaat per dier in de stal. Op basis hiervan bepalen we de maten van de ventilatiedeur (deur met lamellenframe) en zorgen zo voor voldoende ventilatie in de stal. Dankzij elektrische bediening is het mogelijk de rolluiken volledig af te stemmen op de ventilatoren. Deze mechanische koppeling zorgt ervoor dat de rolluiken automatisch open en dicht gaan, afhankelijk van de benodigde ventilatie in de stal.

 

Kortom: de keuze is per situatie verschillend. Wij adviseren graag op maat: een passende oplossing voor úw situatie. 

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op!


Ook grote schuifdeuren zijn met de hand te bedienen!

Elektrische deuren nieuwbouwproject in Duitsland

Binnenzijde handbediende schuifdeur jongveestal